подмолно

нар. - тайно, задкулисно, непочтено

Български синонимен речник. 2013.

Look at other dictionaries:

  • асасинат — (лат assasinatum) прав подмолно убиство, насилство …   Macedonian dictionary

  • асасинатор — (лат assasinator) поттикнувач на извршување на подмолно убиство …   Macedonian dictionary

  • искариотизам — (по Јуда Искариотски, предавникот на Христос) подло, подмолно предавство на својот најблизок …   Macedonian dictionary

  • мала фиде — (лат. mala fide) со лоша намера, злонамерно, подмолно …   Macedonian dictionary

  • махинација — (лат. mahinatio) интрига, сплетка, тајно, подмолно дејство против некого или против нешто, постапка со лоша цел …   Macedonian dictionary

  • задкулисно — нар. тайно, подмолно, непочтено …   Български синонимен речник

  • конспиративно — прил. нелегално, подмолно, тайно, скрито, прикрито …   Български синонимен речник

  • нелегално — нар. конспиративно, незаконно, подмолно, тайно, прикрито …   Български синонимен речник

  • непочтено — нар. тайно, подмолно, задкулисно …   Български синонимен речник

  • скрито — прил. скришом, скритом, тайно, незабелязано, незнайно, крадешком, крадешката, крадливо, подмолно, задкулисно, през задната врата прил. вътрешно, в душата си, на себе си …   Български синонимен речник

Share the article and excerpts

Direct link
Do a right-click on the link above
and select “Copy Link”

We are using cookies for the best presentation of our site. Continuing to use this site, you agree with this.